ÇORUM / KARGI - Atatürk Ortaokulu

HARMONY OF COLORS (Renklerin Uyumu) eTwinning Projesi

Kargı Atatürk ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz Umut ve Eren öğretmenleri Hatice Akpınar rehberliğinde renklerin uyumu etwinning projesi ile Romanya ve Türkiye ortaklı bir projemiz çocuk merkezli olup etkinlikler tüm çocukların aktif katılımını amaçlamaktadır. Yaparak, yaşayarak, keşfederek, sorgulayarak öğrenmeyi merkeze almaktadır. Çocuklarımızın 21.yy becerilerini edinmiş bireyler olarak yetiştirmek projemizin ana hedeflerindendir. Amacımız; çocukların kültürel miraslarına sahip çıkmaları, unutulmuş değerleri fark etmelerini sağlamak, sınırlandırmadan, ketlemeden bilişsel, sosyal-duygusal, küçük kas gelişimi ve dil gelişimlerini destekleyici aktiviteler sunarak çok yönlü gelişmelerine katkı sağlamaktır. Öğrenci merkezli projemizde, yaş grubu itibariyle soyut değil de somut düşünen çocuklarımıza hedeflediğimiz kazanımları; Türkçe dil etkinliği çalışmaları, sanat çalışmaları, drama çalışmaları kullanarak çeşitli web2 araçlarını da sürece dahil ederek yaratıcı yollarla desteklemektir. Projemiz öğrencinin yaratıcı yönlerini geliştirir. Öğrencilere gözlemlerini, izlenimlerini, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırır.

Çocukların ayrıca görsel yorumlama yapabilmesi, görsellere dayanarak bir hikaye oluşturabilmesi,  özgür ve eleştirel düşünme ve çocukların erken okuryazarlık serüvenine katkıda bulunmak istiyoruz. Problem çözme, eleştirel düşünme becerisinin gelişimini desteklemek, alternatif üretmek ve akıl yürüme becerisinin gelişmesini sağlamak, sokratik ifade gelişimini sağlamak amaçlı müfredat dahilinde seçilen kitapları da kullanarak düşünce sistemlerinin ve dil gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz.

Proje etkinliğimiz olan Keloğlan Masallarını biz de sınıfımızda öğrencilerinizle birlikte sahnelemek istedik bizlere yardım eden öğrencimiz Umut ve Eren'e teşekkür ederiz . Keloğlan ve Padişah 'ın Kızı masalını canlandırmamızda rehber olan Pakize KANTARCI öğretmenimize ve 4. sınıf öğrencilerinden Zeynep ve 6. sınıf öğrencilerinden Ayşe'ye de bize bu etkinlikte eşlik ettiği için çok teşekkür ederiz.

01-03-202401-03-202401-03-202401-03-202401-03-202401-03-202401-03-202401-03-202401-03-2024

01-03-2024

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 16:15 - Görüntülenme: 42